31 jan. 2012

.vintergrönt

I två hela dagar har solen skinit över huvudstaden. Båda dessa dagar har jag gått på långpromenader och njutit av solen i ögonen, snön på marken och mina värmande långkalsonger. Dessa promenader har gått förbi Plantagen där tanken först var att köpa lite nya vårlökar (vilket dom inte hade) men byttes snabbt ut till att hitta något fint vintergrönt eftersom de var halva priset. En vacker svärmorstunga (Sansevieria) fick följa med hem igår och jag älskade den så mycket att jag var tvungen att gå tillbaka idag och köpa en till. Tyvärr var halvapriset-kampanjen slut men det fick gå ändå.Dessa fina växter är inte bara fina att se på utan även bra för inomhusmiljön. De renar nämligen luften från formaldehyd, bensen, trikloretylen och tar upp koldioxid nattetid. Här finns det mer information om växter som är bra för mer än bara ögat. 
FORTSATT FIN TISDAG!
I have fallen for a new plant that I bought the other day, Sansevieria trifasciata. I had to go back today and get another one. This plant is good for more than just its look, it is one of the best plants for improving indoor air quality by passively absorbing toxins such as nitrogen oxides and formaldehyde. 

10 kommentarer :

 1. ett par sådana ska jag också slå till på. de ska tydligen vara väldigt lättskötta också (tror jag).
  kram!
  u.

  SvaraRadera
 2. Jösses, vilken mysig liten hörna!

  SvaraRadera
 3. Härligt med sol och promenader! Vilka fina kuddar på bilden! /Jennifer

  SvaraRadera
 4. Jag älskar verkligen svärmorstungorna och har några stycken! :)

  SvaraRadera
 5. Jag har sett solen genom mitt kontorsfönster. Har inte haft tid och möjlighet att bege mig ut tyvärr. Dina promenader låter underbara.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Vad smart, lättskötta växter är alltid välkomna ;)
  Vad snyggt det var med ljusslingan, nu gav du mig inspiration till min mörka hörna vid soffan, tack!

  SvaraRadera
 7. Dom blommorna har jag inte haft på länge....hmm dags nu tro!? Jag kan inte ha annat än blommor som är toktåliga och klarar att ha ökentorr jord emellanåt. JAg fattar inte att det ska vara så svårt att komma i håg att vattna egentligen...

  Jag är tyvärr allergisk mot hästar och har hela mitt liv pågrund av det intalat mig att jag inte gillar hästar. Men dina bilder nedan är ju tokfina! Det är uppenbarligen inte lätt för mig att fortsätta låtsas attt jag inte gillar häster...på bild i allafall :)

  Kram Tina

  SvaraRadera
 8. Vilken hörna, myyys!!! :)

  Var också på plantagen och leta efter lite fina lökar hittade dock två små futtiga vita pärlhyacinter, men alltid något :D

  Ha en fin dag vännen!

  Love L

  SvaraRadera
 9. Jag har inte kommit till skott (haaaa-haa) med blominskaffandet än, men den där lilla gröna rackaren verkar vara något för mig! Ser ut att vara tjocka, glättiga blad (vilket jag som totalt okunnig ser som ett tecken på att den kan klara sig trots min vattna-blommor-glömska)!

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tiden att lämna en kommentar!